Először is a legfontosabb: ha olyan termékről vagy kezelésről olvas a kedves Olvasó, amely azt ígéri, hogy egy életre megszabadítja Önt a pikkelysömörtől, akkor ne higgyen neki. A pikkelysömör tüneteit az orvostudomány mai állása szerint maradéktalanul eltüntetni még nem lehet. Enyhíteni viszont annál inkább.

Honnan fogja tudni, hogy a pikkelysömör felütötte fejét a bőrén?

Legtöbbször azon a bőrfelületeken tűnik fel a pikkelysömör, amelyeket a ruhánk, esetleg a napsütés irritálhat.

  • Ez lehet a könyökünk,
  • térdtájék,
  • hajas fejbőr,
  • mellek,
  • has alatti redők,
  • combhajlat,
  • vkülső nemi szervek,
  • Súlyosabb esetekben az arcot, a tenyeret és a végtagok belső felszínét is megtámadhatja,

Figyelni kell azonban arra, hogy ezek a testrészeink a különböző irritációk miatt (például a belső combok összedörzsölődése) egyszerű kiütések is boríthatják.

A pikkelysömört leginkább a viaszfehér, vastag, pikkelyes pörkökről ismerhetjük fel azonnal.

Szövődménymentes állapotukban ezek a pörkök szárazak, ellenkező esetben azonban gennyeznek.

Hogyan kezelje a pikkelysömör tüneteit?

Sajnálom, hogy újra le kell írnom, de ezt a kellemetlen betegséget egyelőre nem lehet teljesen eltüntetni. Szinte láthatatlanná tenni azonban igen.

Érdemes olyan kenőcsöt alkalmazni, amely képes leoldani a felesleges szarupikkelyt. A pörkök elkaparása, letépése semmi jóra nem vezet. Alatta csak véres seb marad, ráadásul hamarosan újra megjelenik a pikkelysömör ugyanazon a bőrfelületen.

Azok a jó kenőcsök, amelyek a pörkök leoldása mellett képesek olyan anyagokat is a szervezetünkbe juttatni, amelyek csökkentik az újabb szaruképződés esélyeit.

A szteroidos krémek ugyan gyorsan végeznek a meglévő pörkökkel, azonban elképesztő gyorsasággal újul ki a betegség.

Figyeljen arra is, hogy olyan krémet használjon, amelyik nem fogja meg a ruháját, ugyanis a kenőcsök akkor lesznek igazán hatásosak, ha naponta 3-szor bekenjük a pörkös részeket.

Szólj hozzá Te is!

Az E-mail címét semmilyen körülmények között nem tesszük közzé!

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Szeretné, hogy fényképe megjelenjen a hozzászólásánál? Regisztráljon a Gravatar oldalán, így e-mail címe alapján automatikusan megjelenik fényképe is!