Először is a legfontosabb: ha olyan termékről vagy kezelésről olvas a kedves Olvasó, amely azt ígéri, hogy egy életre megszabadítja Önt a pikkelysömörtől, akkor ne higgyen neki. A pikkelysömör tüneteit az orvostudomány mai állása szerint maradéktalanul eltüntetni még nem lehet. Enyhíteni viszont annál inkább.

Honnan fogja tudni, hogy a pikkelysömör felütötte fejét a bőrén?

Legtöbbször azon a bőrfelületeken tűnik fel a pikkelysömör, amelyeket a ruhánk, esetleg a napsütés irritálhat.

Tovább a bejegyzés olvasásához »

A szívünket úgy kell elképzelni, mint egy repülő hajtóműveit. Ha egy elromlik közülük, akkor a repülőnket sokkal nagyobb erőfeszítéssel tudjuk csak a levegőben tartani. Ha a szívünk egy része elhal, akkor annak teljesítőképessége gyengül, képtelen lesz kellő mennyiségű oxigént pumpálni a szervezetünknek, ettől pedig magunkat gyengébbnek, sebezhetőbbnek érezzük.

Mindenki tudja, hogy veszélyben van, mégis csak kevesen tesznek ellene

Ma Magyarországon a halálozások több mint feléért a szív- és érrendszeri betegségek okolhatók. Azaz minden második honfitársunkat emiatt veszítjük el.

Tovább a bejegyzés olvasásához »

Még hogy cukorbetegséggel nem lehet teljes életet élni? Ismeri Ön Matthias Steiner történetét? A német súlyemelőnél 2000-ben állapítottak meg cukorbetegséget. Nyolc évvel azelőtt, hogy olimpiai bajnok lett. Mondhatjuk erre persze, hogy olyan háttérrel, ami egy élsportolót segít, könnyű. Azonban már egy apróbb léptékű életmódváltással is sokkal jobbá tehetjük közérzetünket.

Az első ellenfél: a túlsúly

Minden szervezetnek szüksége van energiára. Csakhogy nem mindegy, mennyire. Az emberi szervezet ugyanis nem úgy működik, mint egy klíma berendezés, amit kényünk-kedvünk szerint csavargathatunk. Ha a kelleténél több energiát viszünk be, akkor nem leszünk se gyorsabbak, se erősebbek, se ügyesebbek. Sőt, inkább ezek ellenkezője következik be.

Tovább a bejegyzés olvasásához »